Privacy Policy

(versie augustus 2020)

Design407 is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel we dit doen. Wij raden je aan om dit zorgvuldig te lezen.

In deze Privacy Policy wordt meerdere malen gesproken over jouw persoonsgegevens. De gegevens die wij hiermee bedoelen zijn:

  • NAW gegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • IP-adres

Via onze webshop worden jouw persoonsgegevens verwerkt. Dit gaat natuurlijk om privacygevoelige gegevens. Wij bij Design407 achten een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook beveiligd en zorgvuldig verwerkt.
Bij onze verwerking houden we ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat kun je terugvinden in deze Privacy Policy.
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden.
  • wij u eerst uitdrukkelijk om toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming vereist is.
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken.
  • wij jouw recht respecteren om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruikmaken van onze webshop, verkrijgen wij bepaalde gegevens van jou. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wanneer je een bestelling plaatst, maken wij voor de afhandeling daarvan gebruik van de verkregen persoonsgegevens. Indien het nodig is voor een goede afhandeling, kunnen wij jouw persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van deze overeenkomst. Deze partners zijn (mede) gevestigd buiten Europa. Bijvoorbeeld, in onze webshop zijn social media buttons opgenomen. Via deze buttons verzamelen de beheerders van deze diensten jouw persoonsgegevens.

Contactformulier

Via onze webshop bieden we de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier, waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om je vraag te kunnen behandelen. Sommige gegevens zijn verplicht om in te vullen. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard zolang als nodig is om een volledige beantwoording en afhandeling te kunnen bieden.

Nieuwsbrief en reclame

Wij bieden een nieuwsbrief aan waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Je e-mailadres wordt slechts met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan onze lijst met abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Naast onze nieuwsbrief, kunnen we je ook op de hoogte brengen van nieuwe producten of diensten via social media of per e-mail.

Bewaartermijnen, beveiliging en publiceren

De persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig is om je bestelling af te handelen, inclusief de garantieperiode. Daarna bewaren wij je gegevens maximaal nog één jaar voor de statische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is deze langer te bewaren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens. Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Wij zullen de persoonsgegevens nooit publiceren.

Advertenties

Onze webshop vertoont advertenties.

Cookies

Als je voor het eerst onze webshop bezoekt, wordt een melding getoond waarin wij uitleggen waarom wij cookies gebruiken en kun je akkoord gaan met het gebruiken van cookies. Het staat je natuurlijk vrij om cookies uit te schakelen. Houdt er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website niet meer optimaal werkt.

Met derden die cookies plaatsten, hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies zoen wanneer zij deze uitlezen. Wij willen je er daarom ook op wijzen om de privacy verklaringen van deze partijen goed door te nemen.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webshop gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google om afspraken te maken over de omgang met onze data. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Tevens laten wij de IP-adressen anonimiseren.

Wijzigingen in deze Privacy Policy

Wij behouden ons het recht om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Wij bevelen je daarom ook aan om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je op de hoogte bent van wijzigingen!

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van de persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving, heb je ook het recht om een klacht in te dienen tegen de verwerking van persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben over onze Privacy Policy, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

De waardering van design407.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 144 reviews.