Retourneren

Mag ik mijn producten retour sturen?

Ja, de reguliere producten mogen geretourneerd worden, indien deze in originele staat zijn. Na ontvangst van je bestelling, heb je 30 dagen de tijd om het pakket te retourneren. Mocht je meerdere artikelen in één keer besteld hebben, dan begint de 30 dagen termijn te lopen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen.

Mogen alle artikelen geretourneerd worden?

Nee, gepersonaliseerde artikelen kunnen niet geretourneerd worden. Tijdens het bestelproces ga je akkoord met deze voorwaarde. Twijfel je of het om een gepersonaliseerd artikel gaat, dan kun je kijken bij de productomschrijving, of contact met ons opnemen.
Reguliere producten waarvan je een andere kleuroptie hebt gekozen dan origineel hout, mogen wel retour gezonden worden.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Volg de onderstaande stappen om je bestelling retour te zenden.

Nederland

 • Stap 1: Vul onderstaand retourformulier in. Je retourzending is zo automatisch bij ons aangemeld. Je ontvangt op werkdagen binnen 12 uur het ingevulde retourformulier en verzendlabel van ons. Zodra je het retourformulier en verzendlabel hebt ontvangen van ons, heb je 14 dagen de tijd om het pakket te verzenden.
 • Stap 2: Doe de producten die je retour wilt zenden in de originele verpakking of in een alternatieve stevige verpakking waarin de producten niet kunnen beschadigen.
 • Stap 3: Voeg het retourformulier toe.
 • Stap 4: Print het verzendlabel en plak deze over je eigen adres indien je de originele verpakking gebruikt. Gebruik je een eigen verpakking, plak dan het verzendlabel duidelijk aan de bovenzijde van het pakket.
 • Stap 5: Breng het pakket naar een PostNL locatie. Voor de dichtstbijzijnde locatie, kun je kijken op www.postnl.nl/locatiewijzer.
 • Stap 6: Je ontvangt van PostNL een bewijs van retourzending. Bewaar deze goed!
 • Stap 7: Wij regelen de rest!

België

 • Stap 1: Vul onderstaand retourformulier in. Je retourzending is zo automatisch bij ons aangemeld. Je ontvangt op werkdagen binnen 12 uur het ingevulde retourformulier en ERSlabel* van ons. Zodra je het retourformulier en verzendlabel hebt ontvangen van ons, heb je 14 dagen de tijd om het pakket te verzenden.
 • Stap 2: Doe de producten die je retour wilt zenden in de originele verpakking of in een alternatieve stevige verpakking waarin de producten niet kunnen beschadigen.
 • Stap 3: Voeg het retourformulier toe.
 • Stap 4: Print het ERSlabel en plak deze over je eigen adres indien je de originele verpakking gebruikt. Gebruik je een eigen verpakking, plak dan het verzendlabel duidelijk aan de bovenzijde van het pakket.
 • Stap 5: Breng het pakket naar een PostNL locatie. Voor de dichtstbijzijnde locatie, kun je kijken op www.postnl.nl/locatiewijzer.
 • Stap 6: Je ontvangt van PostNL een bewijs van retourzending. Bewaar deze goed!
 • Stap 7: Wij regelen de rest!

*Wij vragen een financiële bijdrage van € 6,95 voor het ERSlabel. Deze kosten worden automatisch verrekend met het retourbedrag.

Het retourformulier

Wil je je bestelling, of een deel van de bestelling, retour sturen? Meld de retourzending dan bij ons aan via onderstaand retourformulier.

  Waar moet mijn retourzending aan voldoen?
  Je retourzending moet aan enkele eisen voldoen:

  • Bij voorkeur verpakken in de originele verpakking, anders in een alternatieve stevige verpakking waarin de producten niet kunnen beschadigen.
  • De producten zijn in originele en onbeschadigde staat.
  • Een ingevuld retourformulier mee sturen.

  Wat als het ontvangen product beschadigd is?

  Ons advies is om de producten bij ontvangst gelijk te controleren op eventuele mankementen. Wanneer blijkt dat het product bij ontvangst beschadigd is, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij zullen je vragen om duidelijke foto’s te sturen van de beschadiging.
  Producten die door eigen toedoen beschadigd zijn, kunnen niet geretourneerd worden.

  Wie betaalt de kosten van de retourzending?

  Nederland

  In Nederland bieden we de mogelijkheid om producten die niet naar wens zijn, gratis te retourneren via een PostNL locatie. Voor de dichtstbijzijnde locatie, kun je kijken op www.postnl.nl/locatiewijzer.
  Alleen retourneren via reguliere pakketpost bij PostNL is gratis. Wanneer je kiest voor een andere retourmethode, dien je zelf zorg te dragen voor de kosten van de zending. Het is niet mogelijk om een bestelling onder rembours terug te sturen. Bij de PostNL locatie ontvang je een afgifte bewijs, bewaar deze altijd goed!

  België

  Voor internationale klanten kunnen wij een ERS retourlabel aanmaken. Met dit label stuur je gemakkelijk een bestelling retour. Voor dit label vragen wij een financiële bijdrage van €6,95. De kosten van het label worden automatisch verrekend met het retourbedrag waar je recht op hebt.
  De kosten van het ERS retourlabel zijn aanzienlijk lager dan de kosten die je zou betalen als je zelf de retourzending regelt.

  Welk bedrag krijg ik terug?

  Als je voldoet aan de retourvoorwaarden, krijg je de aankoopwaarde van het geretourneerde product terug. Mocht je door het retourneren onder het gratis verzendbedrag uitkomen, dan worden de verzendkosten in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

  Wanneer krijg ik mijn geld terug?

  Wij storten het retourbedrag uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst van de producten terug op je rekening. We gebruiken hierbij hetzelfde betaalmiddel als je hebt gebruikt bij de bestelling.

  Is het toegestaan om een retour in delen terug te sturen?

  Om aanspraak te kunnen maken op onze gratis retourservice, is het van belang dat je alle artikelen in één keer retour stuurt. Mocht je de bestelling in delen retourneren, dan zullen hier de verzendkosten van €6,55 voor in rekening worden gebracht. Dit wordt automatisch verrekend met het retourbedrag.

  Informatie over herroepingsrecht

  De bestelling kan geannuleerd worden door contact met ons op te nemen. De bestelling kan niet meer geannuleerd worden op het moment dat deze al is verpakt en/of verzonden is. In dit geval kun je gebruik maken van het herroepingsrecht, of je kunt het pakket weigeren aan de deur bij levering door de bezorger. Het herroepingsrecht houdt in dat je het recht hebt om binnen 30 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen om de overeenkomst te herroepen. Hiervoor kun je ons retourformulier gebruiken.

  Heb je twijfels over de retourzending, dan kun je altijd contact met ons opnemen!

  De waardering van design407.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 177 reviews.